Фото: Марко Мухаремовић

Осмо издање Илиндан спорт феста, који се у протеклих девет дана одржавао на Сокоцу, добило је своје побједнике у малом фудбалу и баскету 3×3, а то су екипе „Сервис Ђурђић“ и „Форензика Соколац“.

У финалној утакмици малог фудбала састали су се прошлогодишњи побједник турнира „Романијапутеви Е-спорт“ и састав „Сервис Ђурђић“. Љубитељи футсала имали су прилику да присуствују одличној утакмици која је побједника добила тек након извођења пенала.

Регуларни дио меча завршен је резултатом 1:1, а у узбудљивој пенал серији више спортске среће имали су футсалери „Сервис Ђурђића“. Побједнички пехар у њихове руке донио је, званично најбољи голман турнира, Вук Јоловић.

„Успјели смо побиједити првог фаворита и екипу која је већ освајала овај турнир што ме чини изузетно поносним. Ово ми је осми пут да учествујем на овој манифестацији и организација је све боља. Са мном је ове године у екипи били пар момака који нису са Сокоца и они су одушевљени турниром и пропратним садржајем. Захвалио бих се нашем спонзору као и публици која нас је бодрила у финалу“, изјавио је Јоловић.

Побједничкој екипи припало је 3000 КМ и пехар, а другопласирана екипа „Романијепутеви Е-спорт“ освојила је 1000 КМ и пехар такође. Осим награде за најбољег голмана уручено је признање за најбољег играча. Ове године то је био футсалер побједничке екипе Срђан Иванковић, а најбољи стријелац је играч другопласираног састава Немања Кнежевић.

Турнир у баскету 3×3 окупио је ове године 12 екипа, а побједнички пехар и 1200 КМ освојила је „Форензика Соколац“ која је у финалу побиједила „Ординацију Јанковић“ са Пала резултатом 21:11.

„Последњих година играмо финале али тек сад смо успјели да освојимо титулу. Сам турнир је сваке године бољи, квалитетнији и све похвале организаторима“, рекао је играч „Форензике“ Немања Печеница.

За најбољег играча изабран је Гојко Суџум, а најбољи тројкаш је Марко Зелић.

У склопу турнира у баскету организовано је такмичење за кадете. Прво мјесто припало је екипи „Чајевић комерц“, а друго саставу „Dis Copy“ Пале. За младу наду проглашен је Михајло Мићић.

Осим малог фудбала и баскета раније је завршен турнир у одбојци, а титула је отишла у руке екипи „Пале стан“.

Генерални покровитељ Илиндан спорт феста, манифестације која се одржава поводом Дана и крсне славе општине Соколац – Св. Илије, је општина Соколац.

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.