У Вишеграду је у понедјељак, 15. јула, почео седмодневни рукометни камп који је окупио 40 најбољих мушких и женских рукометаша из Српске, 2004. годишта. Захваљујући одличним играма и доказаном таленту, међу учесницима кампа су се нашли и млади рукометаши РК „Гласинац“ Соколац.

Тренер Јован Боровчанин каже да су радо прихватили позив Рукометног савеза Републике Српске, јер је ово прилика да се размјене искуства и стекну нова знања, која ће играчима помоћи у будућем раду и тренирању.

– Драго ми је што су препознали наш потенцијал. У соколачком клубу тренира неколико дјечака, чији је таленат неоспоран. Појединци су већ привукли пажњу селектора кадетске репрезентације Републике Српске Дејана Василића, а неки ће сигурно добити позив за неко од наредних окупљања кадетске репрезентације, истакао је Боровчанин.

Рукометни камп биће завршен у недјељу, 21. јула. Покровитељи овогодишњег кампа су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Рукометни савез Српске, општина Вишеград и Хидроелектрана Вишеград.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.