Фото: Драган Нешковић

Осми меморијални омладински фудбалски турнир „Срђан Томић и Владица Бабовић”, за дјечаке узраста од 6 до 14 година, који је одржан од 21. до 23. јуна, окупио је 27 клубова и 59 селекција.

Признање за најбољег голмана у категорији У14 отишло је у руке голману Петру Бобичићу из ФК „Подгорица“. Најбољи стријелац је Сеид Праменковић из Школе фудбала „Шампион“ Илиџа, а најбољи играч у категорији У14 је Срђан Чортан из ОФК „Гласинац 2011“.

Фото: Драган Нешковић

Признање „Седмица“ додјељује се у знак сјећања на играча Фудбалског клуба „Гласинац” Срђана Томића, који је био члан младе репрезентације БиХ и Републике Српске. Ове године част да преузме ову награду имао је играч Амар Метхаџевић из ФК „Подгорица“.

Признање „Јединица“ додјељује се у част Владице Бабовића, фудбалског тренера и голмана, а овгодишње признање отишло је у руке голману ОФ „Гласинац 2011“ Страхињи Чобовићу.

Фото: Драган Нешковић

Проглашене су три најбоље екипе у категорији У14. Трећепласирана екипа првог такмичарског дана је екипа ШФ „Шампион“ Илиџа. За друго мјесто на постољу изборила се екипа ОФК „Гласинац 2011“ Соколац, а најбоља екипа у овој категорији је екипа ФК „Подгорица“. Побједничка екипа је, поред освојеног пехара за прво мјесто, преузела и прелазни пехар, који се од ове године додјељује првопласираној екипи у категорији У14.

Другог дана турнира играли су дјечаци узраста од 10 до 12 година. Након цјелодневне борбе признање за најбољег голмана у категорији У12 припало је голману ОФК „Гласинац 2011“, Матији Маријановићу. Најбољи стријелац је из ФК „Индекс “ Нови Сад Срђан Боровина, а најбољи играч у категорији У12 је из ФК „033“ Прибој Марко Оташевић. Признање „Седмица“ преузео је играч из ОФК „Гласинац 2011“ Јован Каповић. Признање „Јединица“ у категорији У12 освојио је голман ФК „Власеница“ Анђело Филипић.

Фото: Драган Нешковић

Трећепласирана екипа другог такмичарског дана је екипа ФК „Власеница“. За друго мјесто на постољу изборила се екипа ОФК „Гласинац 2011“, а најбоља екипа је ФК „033“ из Прибоја.

Уручене су медаља и пехари најбољим екипама и појединцима у категорији У10. Признање за најбољег голмана у категорији У10 припало је голману Луки Ђурђевићу из ФК „Стакорина“. Најбољи стријелац у овој категорији је Новица Вујановић из ФК „Брезница“, а најбољи играч у категорији У10 је Владан Ђерић из ФК „Темпо“.

Фото: Драган Нешковић

Признање „Седмица“ освојио је играч Никола Томић из ФК „Стакорина“. Признање „Јединица“ отишло је у руке голману ФК „Темпо“ Милану Трифковићу.

Трећепласирана екипа другог такмичарског дана је екипа ФК „Брезница“. За друго мјесто на постољу изборила се екипа ФК „Стакорина“, а најбоља екипа је екипа ФК „Темпо“ из Источног Сарајева.

Посљедњи дан турнира био је резервисан за утакмице дјечака у категоријама У7 и У9. Најбољи голман у категорији У9 је Марта Дамјановић из ФК „Будућност“ Ариље. За најбољег стријелца проглашен је Сокочанин Новак Ковачевић, а најбољи играч је из ФК „Будућност“ Урош Алемпијевић. Признање „Седмица“ отишло је играчу истог клуба Радмилу Обрадовићу, док је „Јединицу“ преузео голман ФК „Соколац“ Данијел Алексић.

Фото: Драган Нешковић

Трећепласирана екипа у категорији У9 је ФК „Будућност“ Ариље 2. Друго мјесто је заузео ФК „Соколац“, а најбоља екипа у овој категорији је екипа ФК „Будућност“ Ариље 1.

Признање за најбољег голмана у категорији У7 отишло је у руке голману из ФК „Горажде“ Санину Чајевићу. Из истог клуба је и најбољи стријелац Недим Карахметовић, а најбољи играч је из ОФК „Гласинац 2011“ Вук Радић. Признање „Седмица“ преузео је играч истоименог клуба, Михајло Скоко. Признање „Јединица“ припало је голману ФК „Темпо“ из Источног Сарајева Стевану Андрићу.

Фото: Драган Нешковић

Трећепласирана екипа у овој категорији је екипа ФК „Темпо“ из Источног Сарајева, друга у категорији У7 је екипа домаћина ОФК „Гласинац 2011“, а прваци у овој категорији, за ову годину, су фудбалери ФК „Горажде“.

У овогодишњем програму турнира поменути су и трагично преминули фудбалери соколачке куће фудбала: Марковић Славенко, Томић Предраг, Ерић Младен, Марић Драгослав, Нинковић Недељко, Ђерић Срђан, Мирковић Крсто и Крсмановић Дарко.

Уз захвалност свим младим спортистима и учесницима, организатор турнира ОФК „Гласинац 2011“ изразио је наду да ће дружење бити настављено и наредне године.

Они живе!!!

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.