Ко год му буде ривал у великом финалу, биће спектакуларно…

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се данас у финале Вимблдона, где ће у недељу бранити трофеј освојен прошле године.

У данашњем полуфиналу против Шпанца Роберта Баутисте-Агута, Ђоковић је славио са 3:1, по сетовима 6:2, 4:6, 6:3, 6:2, после два сата и 50 минута игре.

То ће бити Ђоковићево шесто вимблдонско финале, у којем ће покушати да стигне и до свог петог трофеја на овом Грен Слем турниру.

Ривал ће му бити бољи из другог данашњег полуфинала, Роџер Федерер или Рафаел Надал, чији меч почиње око 17:15х.

Ђоковић је данас одлично одиграо први сет, препустио је само два гема ривалу, а проблеми су почели у другом сету, када је два пута морао да мења рекет, било је и једног краћег прекида јер је једном гледаоцу позлило и некако се нервоза увукла код нашег тенисера који је ушао у резултатски заостатак и до краја сета није успео да га надокнади.

Али, већ од трећег сета ствари су поново дошле на своје место. Ђоковић је поново деловао сигурно на терену и како је меч одмицао његова игра је била све убедљивија, па се питање победника током четвртог сета готово није ни постављало.

Тако се Ђоковић реванширао искусном Шпанцу за два пораза од почетка ове сезоне, у Дохи и Мајамију и њихов укупни међусобни скор је сада 8:3 у победама у корист нашег тенисера.

Ипак, и Баутиста-Агут има доста разлога за задовољство после овог турнира, јер је први пут одиграо полуфинале једног Грен Слем турнира у каријери.