Фото: Бојана Арбиња

За све посјетиоце од данас је отворен хотел „Златни бор“ са четири звјездице, смјештен на транзитном путу у Сокоцу. Као што је било планирано, у првој фази изградње оспособљено је тринаест соба са двадесет осам кревета, кафић и ресторан, а тренутно броји двадесет два запослена радника.

Према ријечима једног од власника овог новоизграђеног угоститељског објекта Милана Јоловића Легенде, свечано отварање планирано је у сриједу, 3. јула, у присуству премијера Републике Српске Радована Вишковића.

– Након свечаног отварања 56.МОСИ „Соколац 2019“ одлучено је да званично отворимо и рад нашег хотела. Драго нам је што смо испунили обећање, те што смо, и поред тешких временских услова, успјели оспособити хотел како би угостили учеснике предстојеће спортске манифестације. У другој фази радова, до краја љетне сезоне, гостима ће бити на располагању остале собе, велнес центар, који ће посједовати базен, сауну, слану собу, теретану и сто за масажу спортиста – додао је Јоловић и открио нам прве утиске посјетилаца.

Фото: Бојана Арбиња

– Импресионирани смо позитивним коментарима, како за ентеријер, тако и екстеријер. Наш циљ је био да подаримо Сокоцу један лијеп објекат, који неће бити на услузи само гостима хотела, већ свим посјетиоцима са Сарајевско – романијске регије – казао је један од власника и позвао све пролазнике да сврате и осјете пријатност и љубазност услуге.

Изградња хотела „Златни бор“ почела је у септембру 2017. године и трајала је двадесет два мјесеца.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.