Фото: Ведрана Реновица

У Сокоцу је данас одржана још једна у низу сједница Организационог одбора 56. Међуопштинских омладинских спортких игара „Соколац 2019“. Присутни су разговарали о досадашњим активностима при организацији ове престижне спортске манифестације. Предсједник Организационог одбора МОСИ „Соколац 2019“ Милован Бјелица, истакао је да имају обавезу да обезбједе што квалитетније услуге и на најљепши представе нашу локалну заједницу.

– Разговарали смо о активностима са посебним акцентом на безбједност и информисање. Било је ријечи о организацији за дочек учесника укључујући смјештај и исхрану за 2.000 спортиста, колико очекујемо. До сада је обезбјеђено 500 приватних смјештаја за спавање, док ће у двије основне школе бити у функцији око 1.000 кревета ако се укаже потреба и више – навео је Бјелица, те додао да су радови на инфраструктури у току. Ради се реконструкција трибина на стадиону „Баре“. Извршена је репрација тартан стазе, коју је помогла Свјетска атлетска организација. Праве се терени за тенис те освјежавају терени за спортове на отвореном и дворанска такмичења. Повезан је пут од дворане до стадиона, а наредних дана стиже материјал како би терен за одбојку на пијеску био на вријеме спреман. Укупна финансијаска средства која се улажу за припреме, износиће око милион конвертибилних марака навео је он.

Фото: Ведрана Реновица

56. Међуопштинске омладинске спортке игаре „Соколац 2019“. одржаће се од 3.до 7. јула, које ће како је данас речено отворити предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик. На играма ће учествовати око 2.000 спортиста из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.