Саобраћај се у Републици Српској одвија редовно по сувим или мокрим коловозима, а мјестимична магла и ниска облачност смањују видљивост на путевима у котлинама, уз ријеке и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Опрез је неопходан и на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, јер је повећана опасност од одрона камења и земље на коловоз.

На дионици магистралног пута Јоховац-Руданка, због искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка биће измјена у одвијању саобраћаја до краја године.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице „Чатрња“ измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због деминирања терена на деминерском радилишту „Клакари Доњи осам, 13 и 14“, општина Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је санација клизишта на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, због чега је саобраћај измијењен.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Саобраћај је због покретања клизишта потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град.

Због концерта Здравка Чолића на тврђави „Кастел“ у Бањалуци данас од 17.30 часова до поноћи биће обустављен саобраћај у Улици Теодора Колокотрониса, на дијелу од Булевара цара Душана до Улице Ђуре Даничића, на Булевару цара Душана, на дијелу од Улице краља Петра Првог Карађорђевића до Улице Теодора Колокотрониса и у Улици Теодора Колокотрониса на дијелу од Булевара цара Душана до кружног тока у Улици Патре.

Због изградње кружне раскрснице, на дионици регионалног пута Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан и на споју са улицама Момчила Поповића и Др Јована Рашковића измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај је забрањен свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, те у Улици Бранка Мораче на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци, осим возилима станара.

На дионици А-1 Сарајево запад-Лепеница, због санације клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је у тунелу Игман и на мјесту радова преусмјерен из возне у претицајну траку.

Због радова у тунелу Врандук два, на магистралном путу Зеница-Немила саобраћа се једном траком наизмјенично, а током дана због појачане фреквенције возила на овој дионици формирају се дуже колоне у оба смјера.

На граничним прелазима у БиХ тренутно нема задржавања.

Саобраћај је због безбједносних разлога забрањен за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.