Фото: Ведрана Реновица

Културно-умјетничко друштво „Романијска луча“ придружило се хуманитарној акцији прикупљања новчаних средстава за нашу суграђанку Душицу Туторић, којој је неопходна трансплантација бубрега.

На хуманитарном концерту под слоганом „Играјмо срцем“ прикупљено је 3.550 КМ.

Фото: Ведрана Реновица

Душан Врбарац, умјетнички руководилац КУД-а захвалио је пријатељима – културно умјетничким друштвима из окружења, који су увеличали концерт и на тај начин допринјели успјешној организацији хуманитарне акције, те вјерној публици.

– Наступили су први и трећи ансамбл, те оркестар нашег друшта, а својим наступом акцију су подржали КУД „Младост“ Пале, КУД „Славија“ Источно Сарајево и КУД „Боксит“ Милићи. Соколац је још једном положио испит из хуманости, што нас веома радује и увијек даје подстрек да се одазовемо свакој активности. Надам се да ће се сва средства скупити што прије, те да ће се наша некадашња чланица Душица са операције вратити здрава – додао је Врбарац.

Фото: Ведрана Реновица

Позивом на М:тел број 1413 моћи ћете донирати 1 КМ за Душицу, који ће бити активан од 1. до 30. јуна.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.