Родољуб Гајић из Бањалуке радник „Сектор Секјуритија“, приведен је данас у Специјално тужилаштво Републике Српске због извјештаја о почињеном кривичном дјелу.

Гајића су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске синоћ лишили слободе, због тешког убиства Славише Крунића и Жарка Павловића, те Горана Илића.

Гајић је радник „Сектор Секјуритија“, а Срна незванично сазнаје да је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, те да је информације одавао Ђукановићу и Балдију.

Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић рекла је Срни да је осумњичени Г.Р. лишен слободе због кривичног дјела тешко убиство извршеног на штету Славише Крунић и Жарка Павловића и кривично дјело тешко убиство на штету Горана Илића.

Срна незванично сазнаје да је Гајић обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, те да је информације одавао Бенедију Ђукановићу и Емилиу Балди.

У Мјесту Гламочани 22. априла, око 22.30 часова осумњичени Родољуб Гајић је заједно са Жељком Ковачевићем, Бенедијем Ђукановићем и Емилијом Балдом извршио ово кривично дјело.

Полиција је у оквиру истраге убиства Крунића ухапсила Емилија Балду, којем је одређен једномјесечни притвор, док се за Бенеди Ђукановићем, другим осумњиченим и даље трага.