Поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом у Источном Сарајеву сутра ће први пут бити одржан марш „Бесмртног пука“.

Ову манифестацију организују Градска управа Источно Сарајево, Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и Амбасада Руске Федерације у БиХ.

Окупљање је предвиђено у 11.00 часова испред зграде Градске управе, гдје је предвиђено обраћање званичника након чега ће услиједити шетња Спасовданском и Хиландарском улицом.

Програмом манифестације предвиђено је и полагање вијенаца код спомен-обиљежја посвећеним страдалим у одбрамбено-ослободилачким ратовима, саопштено је из Градске управе.

Делегације града Источно Сарајево, руске Амбасаде, борачких организација и СУБНОР-а положиће вијенце на спомен-обиљежја у Парку народних хероја на Сокоцу у 14.00 часова, а вијенци и цвијеће биће положени и код спомен-обиљежја у осталим општинама Источног Сарајева.

Овим поводом, у Културном центру Источно Ново Сарајево у 18.00 часова биће одржана и свечана академија.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.