Нови протест у организацији покрета „Одупри се – 97 000“ одржава се вечерас, на платоу испред Скупштине Црне Горе у Подгорици.

Организаторима се прикључио велики број слободних грађана како би заједно „посијали сјеме слободе, и још једном поручили да је доста неправде и да је континуиран отпор предуслов за здрав разум!“

Први се грађанима обратио један од организатора протеста, Никола Грдинић, који је истакао сљедеће:

„Ово је борба за слободу. Поручујемо да хоћемо правду. А правду је заробио један човјек који држи читав систем у својим рукама. И зато му поручујемо – Мило лопове“.

Он је јуче подрзао државни удар у Венецеули, а овдје се води један државни удар који је увреда разума сваког грађанина Црне Горе. Послаћемо поруку свим у правосуђу да воде рачуна о својим каријерама. Немојте да ћутите 9. маја. Они који дрзе власт у Црној Гори обесмислили су и Дан слободе. Нема предаје“, закључио је Грдинић.

Никола Раковић, бивши радник КАП-а, истакао је да је јасно ко 30 година пљачка и уништава раднике и црногорску привреду, и додао:

„Остали су нам дужни плате, доприносе. Тако се нас 400 пензионера нашло на улици. Остављени смо и од државе и од синдиката. Ђукановић и Марковић треба да поднесу оставке. Влада није испунила захтјеве радника КАП-а, иако су, по закону, били дужни да то ураде. Али, они закон користе кад и како њима одговара“.

Момо Јоксимовић, представник пензионера, истакао је да су управо они градили ову државу, а да данас једва састављају крај с крајем. Додао је да је уједињење опозиције највећа тековина ових протеста, и закључио:

„Пензионери са празним џеповима и празним фрижидерима су понижени, тужни и несрећни – умире се на рате. Тражимо бесплатне љекове за пензионере, повећање најнижих пензија, бесплатан превоз и друге повољности, које нам припадају“.