Група ходочасника кренула је јуче из Сокоца на поклоничко путовање до Манастира Острог у Црној Гори да би се на празник Светог Василија Острошког Чудотворца 12. маја поклонили ћивоту овог светитеља.

Поклоници су јуче препјешачили дионицу дугу око 40 км, а рано јутрос су наставили пут ка Фочи, гдје би требали да стигну у вечерњим часовима.

На пут дуг 230 км кренула је и новинарка „Инфо центра“ , Јелена Маринковић, која нам је пренијела своје утиске.

– Јучерашњи дан протекао је веома добро. Сви ходочасници су стигли на вријеме на прву локацију. Преноћили смо синоћ у просторијама „Романијапутева“ у Дубу. Дионица коју је иза нас дуга је четрдесетак километара. Вријеме нас је добро служило. Рано јутрос кренули смо даље. Пред нама је путања дуга шездесетак километара, која је и највећи изазов овог пута. У вечерњим часовима планирано је да стигнемо у Фочу, изјавила је Маринковић.

Према њеним ријечима јуче их је послужило вријеме, које је погодно за пјешачење. Истакла је да су сви ходочасници доброг здравља, те да влада позитивна атмосфера и заједништво.

Најновије вијести о 11. поклоничком путовању манастиру Острог можете свакодневно пратити у информативним емисијама „Инфо радија“ Соколац, као и на нашем порталу „Соколац срце Романије“.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.