Одиграна су прва два меча 25. кола Премијер лиге БиХ. Вриједну побједу Тузла ситију у Добој-Какњу донио је Војо Убипарип са два гола. У дербију средине табеле између Радника и Челика није било погодака. Сарајево је боље за ТРИ гола и ДВАДЕСЕТ бодова! Сарајево је оправдало улогу фаворита и славило убједјливу побједу против Жељезничара у 137. сарајевском дербију.

Тузлаци су стигли до велике побједе у Добој-Какњу која их ставља у одличну позицију у борби за опстанак.

Тим Мирзе Варешановића сада има осам бодова предности испред претпосљедњег ГОШК-а, и чак десет у односу на Крупу која држи фењер и сутра гостује код Зрињског у Мостару.

Херој је био Војо Убипарип који је постигао оба гола и поставио коначних:

МЛАДОСТ – ТУЗЛА СИТИ 0:2 (0:1)

Гости су до вођства дошли у 14. минуту. У шеснаестерцу је оборен Црнкић, а сигуран реализатор са „креча“ је био Убипарип.

У наставку сусрета иницијативу је имала Младост, али је Убипарип 85. минуту ухватио волеј након центаршута из корнера и погодио мрежу иза леђа Велића за велико славље гостију.

У другом мечу, Радник и Челик одиграли су сусрет без погодака.

Радник је пропустио неколико сјајних прилика, а највећу у првом полуврмену када је пенал Павловићу одбранио Ђурић.

Сарајево је у бордо боји!

Иако се дерби играо на Грбавици екипа Хусрефа Мусемића је показала да је тренутно од најљућег ривала боља за ТРИ гола и ДВАДЕСЕТ бодова.

Бордо тим је до предности од два гола дошао након само 15 минута игре поготцима Дарка Лазића и Крсте Велкоског. Коначан резултат је поставио Бењамин Татар у 71. минуту.

ЖЕЉЕЗНИЧАР – САРАЈЕВО 0:3 (0:2)!

Лазић се у 11. минуту добро снашао у шеснаестерцу након корнера и са два метра пробацио лопту кроз ноге Ведрану Кјосевском.

Само четири минуте касније Велкоски је искористио велику грешку одбране Жељезничара и са неколико метара послао лопту у гол за ерупцију одушевљења на дијелу сјеверне трибине гдје су били смјештени гостујући навијачи.

Сусрет на Грбавици је пратило више од 10.000 навијача.

Жељезничар је имао неколико полуприлика преко Зајмовића и Рамовића, али без конретне завршнице.

У финишу полувремена Сарајево је могло и до трећег гола, али је Рахмановић са 15 метара шутирао поред гола.

Плави су много боље ушли у наставак и већ у 50. минуту били веома близу поготка.

Синан Рамовић је дошао у добру прилику и шутирао са ивице казненог простора, али је пречка била савезник Владана Ковачевића.

Среће на другој страни није имао голман Жељезничара!

Кјосевски је феноменално одбранио ударац Велкоског са неколико метара, али је лопта дошла до Татара који се намјестио и послао лопту у рашље!

Сарајево се овом побједом учврстило на врху премијерлигашке табеле, док је Жељезничар озбиљно угрозио шансе да избори наступ у Европи.

Плави сада имају само бод више од петопласираног Челика и два више од Радника и Слободе на шестом, односно седмом мјесту.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ – 25. КОЛО:

Радник – Челик 0:0

Младост – Тузла сити 0:2 (0:1)
/Убипарип 14, 85/

Слобода – Звијезда 09 2:1 (0:1)
/Видовић 82, пен. 87 – Предраговић 27/

Жељезничар – Сарајево 0:3 (0:2)
/Лазић 11, Велкоски 15, Татар 73/

у недјељу

Зрињски – Крупа (16.30)
Широки Бријег – ГОШК

ТАБЕЛА: Сарајево 56, Зрињски (-1) 47, Широки Бријег (-1) 36, Жељезничар 36, Челик 35, Радник 34, Слобода 34, Младост 30, Тузла сити 28, Звијезда 09 24, ГОШК (-1) 20, Крупа (-1) 18.