Фото: Бојана Арбиња

Пред одборницима Скупштине града Источно Сарајево нашли су се извјештаји о раду градоначелника и градске управе Источно Сарајево за 2018. годину, те извјештаји о раду и финансијском пословању свих предузећа и установа чији је оснивач Град. Уједно су и представљени њихови планови пословања за ову годину. Тема 19. редовне сједнице била је оцјена рада Градске развојне агенције, Матичне библиотеке Иисточно Сарајево, Туристичке организације и Градског радија.

Према ријечима градоначелника Града Ненада Вуковића, данашња извјештајна сједница Скупштине града дала је позитивну оцјену свим активностима које је градска управа имала у протеклом периоду.

– Одборници су на моје задовољство усвојили Извјештај о раду градоначелника и градске управе за прошлу годину. И ја бих је оцијенио као успјешну, јер 2018. година показује политичку и финансијску стабилност ове институције. Показали смо још једном да правилно управљамо буџетом, јер смо и претходну годину завршили са позитивним пословањем.Током изборне кампање која је трајала у протеклој години, функционери Града и градске управе нису се уплели у прљаву предизборну трку. Град је отворио своја врата према свим институцијама са циљем успјеха и бољитка свих грађана Источног Сарајева. Сарађивали смо са свим општинама у саству Града, са Владом Републике Српске, са институцијама Босне и Херцеговине као и свим релевантним међународним институцијама, казао је Вуковић.

Вуковић је као значајну ставку истакао организацију ЕЈОФ-а, за чије је организовање Влада РС у прошлој години издвојила око 2,5 милиона КМ. Подсјетио је да је један од битнијх пројеката у претходној години и изградња Ватрогасног дома, као и други инфраструктурни пројекти на подручју Источног Сарајева. Вуковић је нагласио да Град редовно сервисира све обавезе према установама и предузећима чији је оснивач и то у редовним, мјесечним траншама.

Говорећи о иницијативи Скупштине општине Пале о оснивању локалне туристичке организације, Вуковић је рекао да је на данашњој сједници усвојена иницијатива да руководство града што прије сазове састанак са начелницима свих шест општина у саставу града, те да се покушају пронаћи рјешења која су набоља за град и грађане.

Директор Туристичке организације „Јахорина“ Игор Тошић истакао је да је одлука Скупштине општине Пале о формирању туристичке оргтанизације неоснована, те да је боље да средства која се планирају за њено оснивање буду усмјерена на промоцију Јахорине и других микродестинација.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.