Фото: Соколац-срце Романије

Милован Бјелица, потпредсједник СДС-а огласио се након писање појединих медија о његовом састанку са предсједником СДС-а Вукотом Говедарицом.

„Када неко нешто тврди и пише, а уколико се не стиди својих ријечи, уколико свјесно не обмањује јавност он се испод текста потпише. Поједнини портали, они који имају уредништво и редакције, па самим тим и новинаре, ставе и фотографије аутора текста. Тако они поручују и потврђују провјереност и истинитост објављених информација. С друге стране многобројни порталоиди, лажне испоставе појединаца, шире лажи, спинују, покушавају лажи да представе као вијести, а на жалост и поједини озбиљни медији, односно медији који би то требали да буду, на то насједају и томе прибјегавају па дају простора таквим “порталима” и њиховим писањима“, каже Бјелица.

Бјелица каже да је своје ставове увијек износио јавно и да не види ништа спорно у његовм сусрету са Говедарицом.

„Ја сам јавно написао и рекао своје ставове више пута. Моје дјеловање и моја размишљања су смирила и устабилила односе између политичких странака у Републици Српској. Сматрао сам и сматрам да је доста увреда и напада, неодмјерених ријечи и недемократских односа. Шта је чудно у томе што разговарам са господином Вукотом Говедарицом? Сматрам да није ништа ни необично ни чудно. Разговарали смо, на његов приједлог о кандидатима за предсједника странке. Пошто ми је потврдио да се он неће кандидовати. Сложили смо се да о томе треба да одлуче органи странке и да су људи попут Мића Мићића, Мирка Шаровића и Милана Миличевића способни и кадри да у тој изборној трци учествују и да побједник консолидује и води Српску демократску странку“, истиче Бјелица.

Потпредсједник СДС-а каже да је свјестан опасности пред којима се налази Српска и да због тога подржава сарадњу са Милорадом Додиком.

„Све остало су маштарије и фантазије и немају додира са реалношћу. Ја сам свјестан опасности и проблема са којима се суочава и са којима ће се суочавати Република Српска у наредном периоду и зато и подржавам сарадњу и разговоре са господином Додиком, када је у питању политика Републике Српске у Сарајеву“, истиче Бјелица.

Милован Цицко Бјелица се огласио након писања појединих медија о његовом састанку са Говедарицом, на којем је како пишу „био видно расположен, након што су одређена средства уплаћена на рачун општине Соколац, чији је Бјелица начелник.

Медији такође замјерају Бјелици то што се отворено залагао да Говедарица поднесе оставку на мјесту предсједника СДС-а.

Подсјећамо, Бјелица, као један од најстаријих чланова СДС-а, тражио је од предсједника странке да испуни предизборно обећање и поднесе оставку у случају пораза на октобарским изборима, што се и десило, а Говедарица је и даље остао на челу највеће опозиционе странке у Српској.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име