У оквиру пројекта „Ја сам за Плес“ плесни клуб „ Ника“ синоћ је организовао завршну манифестацију на којој је учествовало 60 соколачких дјечака и дјевојчица. Они су након изведених кореографија добили дипломе за положен први степен модерног плеса.

Развојни програм Уједињених нација, ПК „Ника“ уз подршку општине Соколац, протеклих пет мјесеци организовали су 105 бесплатних часове за дјецу од треће до шесте година. Како је предсједница клуба Јована Вујчић истакла новинарима, пројекат намјењен дјеци предшколског узраста почео је у септембру.

– Након одређених истраживања дошли смо до резултата да у Сокоцу око 70% дјечака и дјевојчица предшколског узраста нису укључена у различите културне нити друштвене манифестације. Зато смо се трудили да анимирамо што више малишана а тако и њихових родитеља да се укључе у ову активност – навела је Вујичић те додала да су уручене дипломе и сарадницима који ду били дио пројектана – Дјечији кутак, Удружење „Подршка“, Центар за социјални рад , док су донатори УНДП и општина Соколац.

Чланови плесног клуба начелнику општине Соколац Миловану Бјелици уручили су захвалницу за подршку током протеклих мјесеци. Он је рекао да је ово седма година како локална заједница подржава активности невладиног сектора. Општина суфинаснира бројне пројекте, ПК „ Ника“ је један од њих.

Пројекат „Ја сам за плес“ имплементиран је у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану – ReLOaD, који финансира ЕУ, а имплементра Развојни програм.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име