На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а опрез је неопходан на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина због опасности од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због могућих нових одрона, на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, саобраћај је и даље потпуно обустављен и преусмјерен на алтернативни путни правац Српске Топлице-Чађавица, преко Мањаче.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је на магистралном путу Клашнице два-Шарговац, због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

Режим саобраћања, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука, /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош, а због санације клизишта и на магистралном путу Карановац-Црна Ријека.

Због изградње наплатне станице „Чатрња“ на ауто-путу Градишка-Бањалука, до 30. априла је измијењен режим у одвијању саобраћаја, односно саобраћај се на мјесту извођења радова одвија двосмјерно.

Због изградње и спровођења привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, измијењен је режим саобраћања.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У Бањалуци је због изградње кружне раскрснице измијењен режим саобраћаја на магистралном путу М-4, дионица Бањалука /пијаца/-Бањалука /Ребровац/, односно код раскрсница улица Булевар српске војске, Булевар војводе Петра Бојовића и Олимпијских побједника.

Саобраћај је забрањен и свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко седам тона укупне масе, због реконструкције моста.

На магистралном путу Зеница-Немила возила саобраћају наизмјенично једном траком, због радова у тунелу Врандук.

На граничним прелазима у БиХ тренутно нема задржавања.

Због нестабилности моста, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Саобраћај за све категорије возила обустављен је на граничном прелазу Нови Град-Двор, због радова у Хрватској.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име