Нови бубрег нада је за бољи живот Рогатичанину Синиши Драшковићу. 53-годишњи демобилисани борац од августа прошле године, три пута недељно, одлази на хемодијализу у Фочу.

Преостале дане ради и приврјеђује, али тек довољно да обезбједи живот себи и породици. 65.000 евра, колико је неопходно за каде-веричну трансплантацију у Падови, за њега је недостижно. Суграђани су му већ притекли у помоћ!

У Рогатици га познају и млади и стари, јер мало је ко одолио посластицама из сластичарне породице Драшковић. При том је радо и увијек помагао и у добру и у злу, а то се не заборавља.

Бубрежно обољење Синиши је констатовано још 2012, али уз прописану терапију водио је нормалан живот. Прошле године појавили су се наизглед безазлени симптоми стомачног грипа, а како су предуго трајали обратио се љекару, који га је због алармантног налаза урина хитно упутио у болницу.

– 14. августа почео сам са дијализама. Мислио сам да ме мало дигну, али рекли су ми да су бубрези почели да се смањују, да су изгубили функцију и да не избацују отров – рекао је Драшковић.

Синиша је затечен снагом којом су му његови суграђани притекли у помоћ. Борачка организација покренула је активности за додјелу хуманитарног броја, а и из општинске администрације апелују за помоћ демобилисаном борцу.

– Све што нас је више, а са мање средстава направићемо масу да се том човјеку продужи живот – истакао је Милорад Јагодић, начелник општине Рогатица.

Сумња се да је Синишина болест посљедица преболоване мишије грознице, коју је зарадио током рата. Захвалан је на свакој и најмањој помоћи, јер одласци на дијализу три пута недjељно у 60 километара удаљену Фочу спрјечавају га да привређује и да, као што је и навикао увијек радо сваком притекне у помоћ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име