На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“ Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због изградње наплатне станице „Чатрња“ на ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја који се на мјесту извођења радова одвија двосмјерно.

Саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека и даље је обустављен у мјесту Дабрац због видљивих пукотина на косинама усјека и повећане опасности од нових одрона на коловоз.

Саобраћај је преусмјерен на алтернативни путни правац Српске Топлице-Чађавица преко Мањаче.

На овом магистралном путу у току је и санација клизишта.

Због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице два-Шарговац.

Режим у одвијању саобраћаја због радова измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Завршени су радови на изградњи канализације на дијелу магистралног пута кроз град Бијељину, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

Измјене у одвијању саобраћаја најављене су на дионици регионалног пута Обудовац-Лончари због изградње пјешачке стазе.

У току је изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код „НИС петрол“ пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због клизишта, једном саобраћајном траком наизмјенично саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно у Федерацији БиХ због реконструкције моста забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од седам тона укупне масе.

Алтернативни правац за ову категорију возила је Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На магистралном путу Зеница-Немила због радова у тунелу Врандук возила саобраћају наизмјенично једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, а због радова у Хрватској обустављен је саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име