Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ у нижим предјелима одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а на регионалном путу Улог-Кланци на превоју Морине, привремено је обустављен због сњежних сметова.

На путевима у вишим планинским предјелима и преко превоја на коловозу мјестимично има угаженог снијега и поледице, посебно на путним правцима Власеница-Хан Пјесак, преко превоја Хан Поглед, Сарајево-Рогатица преко Романије, Кнежево-Турбе, Мркоњић Град-Млиништа и Шипово-Стројице.

Додатне потешкоће возачима ствара јак вјетар који мјестимично формира сњежне наносе, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина возачи се упозоравају на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Бањалука -Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош.

У току су радови на санацији клизишта на магистралном путу Карановац-Црна Ријека.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну саобраћај се на дионици Приједорска петља-Клашнице и преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње наплатне станице „Чатрња“ на ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим саобраћаја.

Због извођења радова на изградњи моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим саобраћаја на дионици Челинац-Котор Варош.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача у временским периодима од поноћи до до 7.00 и од 16.00 до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила масе изнад 3,5 тоне и аутобусе класе М3, због радова на санацији клизишта.

Ова забрана се не односи на аутобусе превозника „Дринатранс“ Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У ФБиХ угаженог снијега има на путним правцима Ливно-Купрес, Ливно-Мркоњић-Град, Томиславград-Шујица и Ливно-Дрвар.

На дионицама у југозападним крајевима додатне потешкоће ствара јак вјетар који формира сњежне наносе.

На јаке ударе вјетра Ауто-мото савез скреће пажњу и на осталим дионицама, посебно на југу ФБиХ.

Због минерских радова данас од 11.00 до 15.00 часова могу се очекивати краће обуставе саобраћаја на магистралном путу Шићки Брод-Сребреник, код мјеста Подпећ.

Због реконструкције моста, за теретна возила преко 7,5 тона на снази је обустава саобраћаја на магистралном путу Нови Травник-Бугојно. За вријеме ове обуставе алтернативни правац је преко Травника и Доњег Вакуфа.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.

На граничном прелазу Брчко-Гуња, због нестабилности моста, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, док је због радова у Хрватској обустављен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име