Два Сокочанина нашла су се на списку играча „У-19“ футсал репрезентације Босне и Херцеговине. Ријеч је о Божидару Цуровићу, голману КМФ „Танго“ из Источног Сарајева и Дејану Јоловићу који наступа за ФК „Гласинац“ из Сокоца.

Играчи су се поново окупили у Тренинг кампу у Зеници, који има изванредне услове за припрему спортиста. Након неколико тренинга услиједила је утакмица у Вићенци против селекције Италије, која је уједно увод пред борбу у квалификацијама. Утакмице квалификација за Европско првенство играће се од 26. до 31.марта 2019. године.

Иако су у првој утакмици поражени од Италијана резултатом 5:2,а у другој 3:2, Божидар Цуровић истиче да резултат није показатељ игре на терену.

– Италијани се убрајају у сам врх овог спорта. Остварују одличне резултате како на европским, тако и на свијетским такмичењима. У прву утакмицу смо ушли са доста нервозе. На полувремену је резултат био 3:0 за италијанску селекцију. У другом полувремену смо играли доста боље и отвореније, те смо успјели да узвратимо два гола. Искуснија италијанска екипа до краја постиже два брза гола, за коначан резултат 5:2, казао је Цуровић.

У другој утакмици босанскохерцеговачки репрезентативци су показали бољу фудбалску представу, што показује повољнији резултат, 3:2.

Своју шансу за одлазак на Европско првенство „У-19“ футсал репрезентација Босне и Херцеговине имаће против селекција Португала, Србије и Молдавије.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име