Поводом обиљежавања крсне славе и Дана Републике Српске, деветог јануарског дана, на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у Сокоцу, предстанвици општине Соколац, града Источно Сарајево и Борачке организације положили су вијенце.

– Данас је посебан дан у календару Републике Српске. Сви срби са поносом славе Дан државности. Овим данашњим чином полагања вијенаца на Централном спомен-обиљежју у Сокоцу одајемо почаст свим погинулим припадницима ВРС који су своје животе уградили у темеље РС у којој ми данас у миру и достојанствено живимо, и као такву, треба да је чувамо и даље развијамо. Нека је срећан Дан државности РС, Мир божији и Христос се роди! – рекао је замјеник градоначелника Источног Сарајева, Данко Вучетић.

Испред Борачке организације РС, вијенац је положио Жељко Лалић, предсједник Скупштине борачке организације општине Соколац и предсједник Одбора борачких организација Сарајевско-романијске регије.

У име свих породица погинуних, ратних војних инвалида, демобилисаних бораца Сарајевско -романијске регије желим свима срећне празнике, Мир Божији, Хростос се роди ! Cрећан вам Дан РС,а за РС своје животе је дало 24 000 бораца. Ово је дан који морамо његовати, сјећати се погинулих бораца и молити се за њихове душе. Републику Српску данас морамо чувати јаче него икад, пријетња њеном постојању и даље постоји и само јединством и слогом српског народа можемо то постићи, поручио је Лалић.

Поносна и вјечна. Република Српска данас слави 27.рођендан. Oснована је 9.јануара 1992.године под првобитним називом Српска Република БиХ. Двадесет и седам година стуб си српства, срећан ти рођендан Републико Српска!

1 КОМЕНТАР

  1. Gledam vjesti portala i mogu da vas pohvalim što ste škartirali one lešinare bn koji poput svih lešinara samo ljagaju i zavađaju srpski narod.dan republike im neustavan.jeli moguće da u RS ništa ne valja .pa taj trišić je bolestan čovjek.nije mi jasan mentalni sklop srbina čiji želudac može prevariti njihov informativni program.pa pola federalnih medija su blaži prema RS od bn a.nadam se da cemo uskoro kao i ostali dijelovi RS dobiti signal Big radia BL da u autima ne slušamo one lešinare.pozdrav

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име