У соколачком вртићу јуче је одржана радионица на којој је 127 малишана заједно са својим родитељима украшавало „чизмице“ у које ће им Свети Никола оставити поклоне.

Директор ове установе Биљана Косорић рекла је Срни да већ неколико година васпитачи припреме „никољданске чизмице“ за малишане, а они их уз помоћ родитеља додатно уљепшавају у нади да ће на Дан дјечије радости у њима пронаћи поклоне којима ће их обрадовати Свети Никола.

„Пажња и вријеме коју им на овај начин поклоне родитељи и васпитачи, драгоцјеније је од било код поклона и зато већ традиционално организујемо `никољданске радионице`, на којима дјеца маштају о својим поклонима од Светог Николе и жељама које им ми одрасли треба да испунимо“, рекла је Косорићева.

Према њеним ријечима, у оквиру никољданских свечаности у овом вртићу планирано је обиљежавање крсне славе ове установе Светог Николе и ломљење славског колача 21. децембра уз присуство свештеника црквене општине Соколац.

Поводом празника Дјетињци, 23. децембра, малишани овог вртића припремиће приредбу у просторијама Духовног центра „Романијске Лазарице“ на Сокоцу у којој ће учествовати свих пет узрасних група са васпитачима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име