Отварањем Спортске сале у некадашњем складишном простору „Тргопромета“ отворена је нова страница у историји спорта у Сокоцу. Било је то у октобру 1999. год на радост спортиста и свих грађана Сокоца.

У рубрици „Времеплов“ вратићемо се у то вријеме, читајући текст колеге Груја Караџића.


Уз помоћ средстава међународне заједнице: СОКОЛАЦ, КОНАЧНО, ДОБИО СПОРТСКУ САЛУ

У присуству представника општинске власти и међународне заједнице, спортиста и спортских радника, 10. октобра, на Сокоцу, отворена је нова спортска сала. То је посебно обрадовало одбојкашице и кошаркаше, који ће тренинге и званичне утакмице моћи да играју на Сокоцу пред својом публиком, а не у спортским дворанама сусједних општина.

Ријеч је о објекту који је некада служио као складишни простор овдашњег трговачког предузећа „Тргопромет“. Средства за реконструкцију у вриједности од 70 хиљада ДМ обезбиједили су Скупштина општине Соколац и УНХЦР. Реконструисано је 800 метара квадрата корисног простора – игралиште, трибине, свлачионице и канцеларијски простор.

Између осталог, док је говорио на свечаном отварању, предсједник Скупштине општине Соколац Љубомир Ерић, захвалио се УНХЦР-у, који је за реконструкцију поменутог простора издвојио 60 хиљада ДМ као и извођачима радова – предузећу „Хидроградња“ из Србиња, фирми која је квалитетно обавила свој дио посла. Ерић је изразио наду да ће међународне организације помоћи да се у спортску салу уведе централно гријање и да се обезбиједе реквизити, како би овај простор користили и рекреативци, истакавши да постоји воља међународне заједнице да обезбиједи додатних 20 хиљада ДМ.

Представник Високог комесаријата за избјеглице Уједињених нација рекао је да је УНХЦР-ов тим неизмјерно срећан што су средства уложена у спорт, за развој младих људи. Он је рекао да је недавно у овим просторима била хуманитарна роба УНХЦР-а, а сада је у функцији једна лијепа спортска сала.

– То је огроман напредак у сарадњи, која ће, вјерујем, бити настављена – истакао је представник Високог комесаријата.

На свечаности отварања присутним се обратио и предсједник Спортског друштва „Гласинац“ Зоран Мачар, који није крио задовољство због чињенице да је Соколац добио спортску салу, у којој ће се, поред спортских активности, одвијати и други садржаји – културно-забавне и друге манифестације.

Оно што посебно радује је велико интересовање грађана Сокоца за спортска такмичења која се одржавају у новој сали. Млади спортисти им узвраћају на најбољи начин – побједама, борбеношћу, фер и спортским залагањем.

На свечаности отварања Спортске сале у Сокоцу затекли смо и двојицу бивших атлетичара, који спадају међу најбоље спортисте које је Соколац имао. Славко Копривица на стазама од 800 и 1500 метара, а Неђо Ђуровић у бацању копља, били су репрезентативци екс-Југославије и постизали сјајне резултате на атлетским борилиштима. Да ли ће овај спортски објекат бити „одскочна даска“ за неке нове спортске драгуље?

Објављено у 240.броју Соколачких новина (октобар 2018.)
Аутор: Грујо Караџић (СИН бр.61-62 – 1999.године)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име