Предузеће „Романијапутеви“ припремило је механизацију и обезбиједило велику количину соли, абразивног материјала и фракције за одржавање магистралних и регионалних путева на подручју Сарајевско-романијске и Горњодринске регије у зимском периоду.

Технички директор „Романијапутева“ Драган Булошчић рекао је да имају довољно возила – чистача, посипача, ролби, утоваривача, гредера и остале механизације потребне за одржавање путева.

– Спремни дочекујемо зимску сезону када је у питању одржавање магистралних и регионалних путева Сарајевско-романијске и Горњодринске регије, као и планинских превоја. Желим да истакнем, да имамо најтеже дионице за одржавање путева на подручју РС због конфигурације терена и климатских услова; већина путева је изнад 700 метра надморске висине, као и осам планинских превоја изнад 1000 метара, па снијег углавном прво захвати те дијелове. Располажемо и возилима спремним за ванредне ситуације, која ће дјеловати у случају потребе – рекао је Булошчић.

Из зимске службе „Романијапутева“ возачима препоручују опрез и мало више стрпљења у тешким условима, а посебно возачима теретних камиона и шлепера, који често праве застој на планинским превојима.

Иако су временски услови повољни за ово доба године, возаче упозоравају да законска одредба обавезног посједовања зимске опреме ступа на снагу 15. новембра ове године и траје до 15. априла наредне године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име