Пред око три хиљаде гледалаца, на соколачком стадиону „Бара“ отворене су 48.Међуопштинске омладинске спортске игре „Соколац 2011“, које је окупиле спртисте из 25 општина из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације БиХ. Био је то велики догађај за Соколац, који је по први пут у улози домаћина ове спортске манифестације.

Игре је отворио предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је похвалио општину Соколац за велики труд у организацији игара.

– Заиста је ово диван дан у Сокоцу. Соколац треба да буде поносан што је домаћин овакве велике спортске манифестације спорта и младости. Због тога је поносна и Република Српска. Са оваквим састајењем иду љубав, дружење, лијепа сјећања и незаборавна пријатељства. У организацију игара општина Соколац је уложила огромне напоре, а са нивоа Републике је пружена помоћ у завршетку изградње одређених објеката који су од капиталног значаја. Доказали смо да само заједно можемо да градимо амбијент за овако велике спортске манифестације. Желим да се захвалим свима који су уложили љубав и наду да се одрже Међуопштинсдке омладинске спортске игре. Свим учесницима и гостима желим да им овај дан и ове игре остану у трајном сјећању, рекао је Додик.

Спортисте, бројне госте и гледаоце поздравио је и начелник општине Соколац Душан Ковачевић, који је нагласио да је Соколац протеклих мјесеци био право градилиште.

– Урадили смо оно што је било у нашој моћи да би припремили спортске терене како би спортисти имали што боље услове за добре резултате. Наравно, настојали смо, а вјерујем да смо у томе успјели, да обезбиједимо пристојан смјештај, квалитетну исхрану, информисање и занимљив културно-забавни програм. У минулим мјесецима Соколац је био право градилиште, сваки дан је био у знаку припрема за ову познату смотру младости и спорта. Велику захвалност за оно што су учинили у припремном периоду дугујемо радницима и руководству Акционарског друштва „Романијапутеви“, који су, у градитељском дијелу, за веома кратко вријеме, свој посао урадили изузетно квалитетно, исказали високу професионалност и коректну сарадњу са општином и имали пуно разумијевања када је ријеч о финансијским обавезама организатора игара. Хвала и Оружаним снагама БиХ, које су нампружиле велику помоћ у обезбјеђењу неопходних услова за смјештај спортиста. Захваљујемо се и граду Источно Сарајево, градоначелнику Винку Радовановићу на финансијској помоћи, општинама Рогатица и Ново Горажде, на финансијској и организационој помоћи. Посебну захвалност дугујемо Влади Републике Српске, уз чију финансијску подрушку је, прије непуне двије године, завршена изградња нове спортске доваране, рекао је Ковачевић.

Он се захвалио и грађанима општине Соколац на помоћи у обезбјеђењу услова за смјештај спортиста, својим најближим сарадницима, члановима Оргабнизационог и Извршног одбора игара, члановима свих комисија, одборницима Скупштине општине, који су, како је нагласио, подржали приједлог начелника о преусмјеравању средстава за финансирање изградње спортских и других објеката, неопходних за организацију МОСИ, као и радницима који су радили на уређењу града.

– Има и других који су помагали и њимa велико хвала за оно што су учинили за МОСИ, спорт и спортисте, поручио је Ковачевић.

Заставу МОСИ на стадион је унијело шесторо успјешних спортиста општине Соколац Предраг Плакаловић, Миљан Пајић, Младена Петрушић, Огњен Шаровић, Дејана Ђерић и Милош Вујичић, а на јарбол ју је подигао Илија Цвијетић, најбољи спортиста општине Соколац у 2010. години. Свечану заклетву у име спортиста положила је соколачка одбојкашица Сњежана Вишњић, а у име судија Мирослав Делић. Свечаност отварања 48. МОСИ својим мнаступомк употпунили су и чланови КУД-а „Романијска луча“ из Сокоца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име