Због ниских температура ваздуха које су у ово доба године карактеристичне на подручју општине Соколац, за Средњошколски центар „Василије Острошки“ и Основну школу „ Соколац“ сезона гријања почела је нешто прије званичне, која ће почети 15. октобра.

Према информацијама директорице Дивне Јановић у основној школи загријавање просторија је почело у септембру и у плану је да сезона траје до маја наредне године.

– Школа је обезбједила довољне количине енергената за предстојећу зимску сезону и нећемо имати проблема. Захваљујући средствима Министарства просвјете и културе Републике Српске, прошле године смо поставили нови котао који је коштао 24 хиљаде конвертибилних марака и на тај начин смо за један дужи период потпуно обезбједили систем загријавања – рекла нам је Јанковић.

Према ријечима директора Средњошколског центра Мирослава Максимовића, обезбјеђене су довољне количине угља али проблем са дотрајалим котлом од прошле сезоне још увијек постоји.

– Са почетком хладних дана, установа је прије десетак дана почела са загријавањем просторија, и већ смо на самом почетку имали квар који смо морали да санирамо и питање је до када ће тај котао моћи да се поправља.

Да би обезбједили квалитетну топловодну мрежу за коју смо расписали тендер неопходне су 22.000 КМ. Имамо 8.000 КМ наших средстава, док је 7.500 КМ резервисано од града Источно Сарајево – истакао је Максимовић.

Основна школа наставља са редовним активностима. У сриједу 17. октобра пригодним програмом, ученици ће са наставницима обиљежити Дјечију недјељу с циљем скретања пажње јавности на дјецу и младе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име