На подручју општине Соколац право гласа на општим изборима 7. октобра имају 10.604 бирача, подаци су Централне изборне комисије БиХ.

Предсједник Општинске изборне комисије Драгутин Субашић рекао је Срни да ће бирачи у овој Изборној јединици моћи да гласају на 22 редовна бирачка мјеста и два за гласање у одсуству. За гласање путем мобилног тима пријављено је 30 бирача.

У Изборној јединици Соколац пријављено је 59 политичких субјеката, 36 партија и 23 коалиције и независни кандидати.

Субашић је навео да је за ове изборе дошло до промјене локације за четири бирачких мјеста.

„Бирачко мјесто које је до сада било у просторији Инфо Соколац регистовано као Радио Романија измјештено је и бирачи ће гласати у породичној кући Бранислава Копривице у Улици Омладинска, а бирачко мјесто 007 Маргетићи, које је до сада било у Задружном дому у овом селу, због рушевног стања објекта премјештено је у кућу Никодина Кезуновића у Видрићима“, појаснио је Субашић.

Он је додао да је бирачко мјесто 009 „Аутобуска станица“, које се налазило у објекту старог хотела, премјештено због рушења објекта у соколачки Средњошколски центар „Василије Острошки“.

Бирачко мјесто 022 Брезјак које се такође налазило у старом хотелу из истих разлога је премјештено у Основну школу „Соколац“.

Субашић је додао да је Општинска изборна комисија све припремне активности привела крају, подијељено је скоро 600 акредитација за представнике политичких субјеката, формирани су бирачки одбори који имају укупно 196 чланова.

Субашић каже да је Општинска изборна комисија до сада примила само један приговор. Он је изразио увјерење да ће предстојећи избори на подручју општине Соколац протећи у најбољем реду, како је било и на претходним.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име