Министарство просвјете и културе Републике Српске ове године реализује пројекат „Долази позориште“, који има за циљ децентрализацију културе на подручју цијеле РС. Међу срединама у којима се проводи поменути пројекат нашла се и наша општина. У просторијама Установе за културу „Перо Косорић“ у Сокоцу уприличена је креативна радионица за дјецу, коју су одржали представници „Форум театра“ из Источног Сарајева.

Дјеца су имала прилику да изразе своју креативност, прво кроз израду лутака за анимацију, а затим кроз малу луткарску представу коју су извели на крају радионице. Према ријечима Витомира Митрића, редитеља и драмског педагога, овакве активности су веома корисне, јер се кроз игру најмлађима приближава сва љепота позоришта.

– Радионица је оправдала очекивања. Она обухвата производни дио у ком учесници креирају лутке за представу, затим едукативни и литерарни дио гдје најмлађи глумци презентују и уче поучну басну, која им даје моралну поруку. Данас су извели малу представу препа Езоповој басни „Лисица и гавран“ која у себи садржи одличну персонификацију животиња и људи и сигуран сам да им је потстакла машту и размишљање, истакао је Митрић.

Пројекат „Долази позориште“ реализује Министарство просвјете и културе Републике Српске, дијелом средстава која издваја „Лутрија Републике Српске“ за ове намјене.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име