15. редовна сједница Скупштине општине Соколац: Повеља општине предузећу „Инвест Градња“ Соколац (ВИДЕО)

0

На данашњој петнаестој редовној сједници Скупштине општине Соколац, након усвојеног записника са претходне сјединце и Информације о стању у области социјалне заштите на подручју општине Соколац, за период од јануара до јуна 2018. године, одборници су највише пажње посветили трећој тачки дневног реда: приједлог Закључка о додјели признања Општине Соколац, поводом Дана општине.

Већином гласова усвојен је приједлог Комисије за награде и признања Скупштине општине Соколац да Повеља општине буде додијељена предузећу „Инвест Градња“ д.о.о. Соколац, док ће златне плакете бити уручене Јавној установи за предшколско васпитање и образовање и Јавном комуналном предузећу „Соколац“. Подржан је приједлог да сребрне плакете буду додијељене тренеру Одбојкашког клуба „Гласинац“ Марку Обреновићу, пчелару Драгану Радовићу као и произвођачу млијека Давору Орашанину.

Златна значка према приједлогу Комисије, ове године биће додијелњена ученику генерације Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац, Владану Васиљевићу, ученику генерације Основне школе Соколац Ђорђу Ковачевићу, учесницима 55. Међуопштинских омладинских спортских игара „Прибој 2018“ и ученици Марији Бојат, која је добитник награде на међународном ликовном конкурсу.

Усвојен је приједлог за додјелу сребрне значке уз новчану награду од по 100 КМ одбојкашици Марији Батинић, атлетичарима Александару Лучићу, Стефану Ћуковићу, Сари Лучић, Марку Лубарди и члану Карате клуба „Гласинац“ Тамари Драшковић.

Поред осталих захвалница која ће бити додијељене на Дан општине и крсну славу Светог пророка Илије 2.августа, начелник општине Соколац Милован Бјелица дао је приједлог који је једногласно усвојен да се на листи добитника Златне плакете нађе и Олимпијски центар „Јахорина“.

– Ове зимске сезоне на Јахорини је обезбјеђено преко двије хиљаде бесплатних ски карата за ученике основне и средње школе из Сокоца, које је Центар на челу са директором Дејаном Љевнаићем омогућио локалним заједницама које су у саставу Града Источно Сарајево, рекао је Бјелица и изразио захвалност на сарадњи која ће бити настављена у наредном периоду.

Пред одборницима се нашла и Информација по закључку Колегијума Скупштине општине Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име