У Средњошколском центру “Василије Острошки” на Сокоцу у првом уписном року уписана су 93 од планираних 116 ученика и још су слободна 23 мјеста за упис у гимназију, рекла је помоћник директора ове образовне установе Момирка Ђурковић.

Ђурковићева је прецизирала да је у гимназију општег смјера на Сокоцу до сада уписано 35 од планираних 48 ученика, а у гимназију у Подручном одјељењу на Хан Пијеску 10 од планираних 20 ученика.

У овом средњошколском центру попуњена сва мјеста, уписом по 24 ученика, у одјељењима шумарских техничара и економских техничара.

“Ове године највише интересовања за упис било је за занимање економски техничар, за које се пријавило 36 ученика у централној школи на Сокоцу, али им се није могло удовољити због раније донесеног плана уписа у средње школе Републике Српске”, каже Ђурковићева.

Она је подсјетила да је, према раније рађеној анкети, донесен план којим је предвиђен упис 116 ученика у Средњошколски центар “Василије Острошки”.

“План уписа смо предложили радећи анкету и имајући у виду податке да је у Основној школи `Соколац` девете разреде завршио 101 ученик, а у Основној школи `Милан Илић Чича Шумадијски` 23 ученика”, рекла је Ђурковићева.

Према њеним ријечима, Министарству просвјете и културе Републике Српске биће упућен захтјев да им одобре рад одјељења са смањеним бројем ученика у гимназији у Подручном одјељењу на Хан Пијеску, које дјелује у оквиру Средњошколског центра “Василије Острошки” на Сокоцу.

Ђурковићева је навела да се у овој средњошколској установи надају да ће у наредном уписном року који траје од понедјељка, 2.јула, до 13. јула бити пријављено више ученика за гимназију општег смјера.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име