Прикупљене 43 дозе драгоцјене течности (ВИДЕО)

Организована акција добровољног даривања крви у Сокоцу

0

Поводом 14. јуна – Свјетског дана добровољног даривања крви, Актив жена и Актив младих ОО СДС Соколац, организовао је хуманитарна акцију добровољног даривања ове драгоцјене течности на коју се до сада одазвао највећи број наших суграђана.

Овакве акције много значе за залихе које су у болници још увијек на задовољавајућем нивоу, навела је трансфузиолог службе Касиндо, Завод за трансфузијску медицину РС докторица Мирна Милошевић – Ашоња и додала да је с обзиром на сезону годишњих одмора повећан број саобраћајних незгода и константних потреба у болници, свака доза је добродошла.

Према ријечима предсједнице Актива жена Младенке Пандуревић, била је то прилика да грађани буду дио добровољног даривања и тако дају свој допринос у прикупљању течности која живот значи, јер је Соколац град племенитих људи који радо учествују у оваквим акцијама.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица који је подржао ову хуманитарну акцију изразио је задовољство одзивом грађана.

Поред нових давалаца који су се одазвали акцији први пут, у бази података Болнице Источно Сарајево велики је број сталних давалаца крви од којих су даровали крвне компоненте више пута. Један од њих је ратни војни инвалид Драженко Јанковић, који је даровао крв седам пута, а како каже и сам је преживио захваљујући драгоцјеној течности коју је неко даровао за његов живот.

По педесети пут на хуманитарну акцију у Парохијском дому у Сокоцу, одазвала се и Душанка Каностревац, која ће наставити са својим хуманим радом све док је здравље служи.

Хуманитарној акцији се одазвало преко 60 становника општине Соколац, који ће без икакве накнаде спасити бројне животе и они завређују пажњу како појединца тако и друштва.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име