У присуству проте Илије Чупића – старјешине цркве Светог пророка Илије у Сокоцу, начелника општине Соколац и предсједника грађевинског одбора Милована Бјелице и мјештана Жљебова, а уз благослов Митрополита Дабробосанског Господина Хризостома данас су почели радови на поравнању земљишта на парцели на којој ће бити грађена црква Светог Апостола Томе у овоме селу.

Парцелу на којој ће бити грађена црква, како је речено и раније, донирала је породица покојног Илије Тошића, а иницијативу за изградњу храма у Жљебовима покренуо је Његово Преосвештенство Митрополит Дабробосански Хризостом. Извођач радова је соколачко предузеће „Романијапутеви“, а након освећења земљишта у овом мјесецу планирана је и изградња темеља храма.

На недавно одржаном састанаку у МЗ Жљебови формиран је грађевински одбор, а чини га двадесет и пет људи већином мјештана овога села, који ће бити укључени у цјелокупан пројекат изградње. Чланови Грађевинског одбора су : Раде Ђурковић, Момир Тошић, Младен Орашанин, Бране Витомир, Саво Крунић, Милован Бјелица, Мирко Пандуревић, Миленко Зупур, Драго Вукосављевић, Миле Савчић, Здравко Кусмук, Срђан Тошић, Митар Пајевић, Милан Вукосављевић, Јоле Цвијетић, Предраг Лакић, Небојша Ђерић, Мирко Тошић, Зоран Тошић, Бране Маловић, Здравко Орашанин, Митар Мијатовић и Перо Петрушић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име