Општини Соколац на основу споразума додјељено 150.000 евра (ВИДЕО)

Влада Републике Српске - Министарство финансија

0

Познато је да је Србија донирала Републици Српској пет милиона евра за пројекте локалних заједница. Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија потписао је данас у Бања Луци појединачне споразуме са градоначелницима и начелницима општина којима су поменута средства додјељена. Општини Соколац на основу донације и потписаног споразума на располагању ће бити 150 000 евра.

Конзул Србије у Бања Луци Владимир Николић у свом обраћању рекао је да је Србија одувијек била пријатељ грађана Републике Српске, те да се нада да ће ова средства бити усмјерена на прави начин и на добробит свих становника општина којима су средства донирана.

Након потписивања споразума начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је захвалност Србији која настоји да помогне Републици Српској, али и Министарству финансија Републике Српске, са којим како каже, има одличну сарадњу и подршку у реализацији пројеката који су планирани у Стратегији развоја општине Соколац од 2013. до 2020. године.

– Донаторска средства биће усмјерена за реализацију започетих активности. Дио новца биће усмјерен за изградњу прилазног пута према зградама које су изграђене у оквиру пројекта „ЦЕБ 2“. Дио донације биће усмјерен за завршетак водовода, који општина Соколац реализује у сарадњи са општином Рогатица, те за завршетак изградње спомен- капеле на Војничком спомен – гробљу Мали Зејтинлик, истакао је Бјелица.

Поред општине Соколац, новац ће на располагању имати још 14 општина у Републици Српској, те три епархије Српске православне цркве на продручју Федерације БиХ. Заводу за запошљавање донацијом је предвиђено 500 000 евра, који ће бити уложени у програм запошљавања младих.

Овом донацијом Србија је укупно Републици Српској одобрила 10,5 милиона евра у виду једнократне помоћи, ради реализације започетих пројеката у оквиру сарадње на основу Споразума о успостављању специјалних паралелних веза између Српске и Србије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име