У оквиру модуларне наставе, у склопу модула медији, која се одржава у СШЦ „Василије Острошки“ Соколац, предвиђена је посјета најстаријој локалној радио –станици на овим просторима, „Инфо радију“ Соколац. Овом приликом ученици другог разреда, смјера економски техничар имали су могућност да посјете ЈП „Инфо Центар“ Соколац, те се ближе упознају са његовим радом и организацијом.

Директорица „Инфо центра“ Зорица Мирјанић изразила је задовољство што је имала прилику да овим младим људима презентује начин, рад и структуру локалне медијске куће.

– Драго ми је што су млади људи показали заинтересованост и озбиљност приликом посјете. Многи од њих још нису одабрали свој животни позив. Ми смо им данас показали како се организује и одвија програм и рад у нашој медијској кући. Такође битно је поменути да сви који имају интересовање и наклоност ка овом позиву увијек могу да потраже практичне савјете. Ми ћемо им врло радо помоћи, истакла је Мирјанић.

Ученик другог разреда средње школе Никола Неђић рекао нам је да је научио доста корисних ствари, те да ће размислити о пословима који су везани за медијску браншу.

– Захваљујем се „Инфо центру“ што нам је приредио данашње дружење у њиховим просторијама. Никада раније нисам имао прилику да се сусретнем са пословима који су везани за информисање. Овај посао је јако тежак, али уједно и много занимљив, рекао је Неђић.

Горана Попадић, такође ученица другог разреда пренијела нам је своје импресије.

– Захвалила бих се свима који су учествовали у организацији данашње посјете. Морам признати да раније нисам била упозната са радом овог предузећа, али да сам данас сазнала много корисних информација. Сматрам да је њихов рад свијетла тачка информисања и да шире лијеп и позитиван глас о нашем граду. Свиђа ми се посао новинара и мислим да ћу у будућности настојати да се бавим тим или неким сличним занимањем, истакла је Попадићева.

Професорица српског језика и књижевности Јадранка Јанковић казала је да је данас била прилика да ученици све оно што су учили на часовима и у теорији, виде и доживе у пракси.

– Овакав вид наставе омогућава да се ученицима приближе теоријска знања. Финални продукт ове посјете биће ученички радови чија ће тема бити данашња посјета. Најкреативнији ће се наћи у идућем броју „Соколачких новина“ што ће бити мала награда за све оне који се буду потрудили да напишу квалитетан извјештај, казала је Јанковићева.

Овакав модел наставе настоји да теоријска знања пренесе у практичну сферу, како би ученици стекли опширнија знања и искуства.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име