Савез општина и градова Републике Српске организовао је данас други циклус обуке за општинске одборнике у Сокоцу, на тему „Транспарентна додјела средстава организацијама цивилног друштва из јавних буџета“. Обука је организована у оквиру пројекта „Јачање грађанског учешћа и транспарентности на локалном нивоу“, а предавање је водила Нада Ђурић, интерни ревизор Града Бијељине.

Према ријечима Владане Поповић Ђорђић, стручног сарадника за односе са јавношћу Савеза општина и градова РС, пројекат је финансијски подржан од стране РеЛоаД програма.

– Обука је веома важна, јер додјела средстава организацијама цивилног друштва треба да буде у првом плану. Одборници су управо ти који су подржани од стране грађана и зато се инсистира на транспарентности – истакла је она.

Секретар Скупштине општине Соколац Борјанка Крмановић захвалила је гостима на посјети и на организовању још једне корисне обуке.

– Општина Соколац усвојила је ЛОД методологију, а на данашњој обуци, присутни су имали прилику да се ближе упознају како се она примјењује и како је искористити на најбољи могући начин у пракси – рекла је Крсмановић.

Сарадња између општине Соколац и Савеза општина и градова РС биће настављена у наредном периоду.

Крајем мјесеца марта организована је обука на тему „Локална самоуправа“, на којој су одборници имали прилику да се детаљно упознају са системом управљања локалне самоуправе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име