Прољећна акција чишћења и уређења јавних и других површина у градском и другим насељима општине Соколац планирана је од 10. до 30. априла, али због лоших временских услова није урађен предвиђени дио посла, па се планира њено интезивирање.

Шеф Одсјека комуналне полиције општине Соколац Бојан Маринковић рекао је да ће у наредних неколико дана све активности на чишћењу и уређењу градског и других насеља на подручју ове општине бити појачане уз позив свим предузећима, установама и организацијама да се укључе у ову акцију.

„Прољећна акција чишћења и уређења средине у којој живимо подразумијева чишћење јавних површина око објеката, чишћење стамбених објеката, подрума и осталих заједничких просторија, те простора у кругу предузећа, установа, школа, болница, колективних смјештаја и других површина, као и чишћење дворишта и уклањање дивљих депонија поред саобраћајница“, истакао је Маринковић.

Он је нагласио да су учесници акције и власници крупног отпада дужни да прикупљено смеће и отпадни материјал оставе поред контејнера како би их возила Јавног комуналног предузећа „Соколац“ одвезла на депонију.

Према ријечима Маринковића, акција ће бити продужена уколико сви планирани послови на уређењу градског насеља не буду завршени до 30. априла.

У овој акцији треба уклонити и остаке огревног дрвета и хаварисане аутомобиле са зелених и других јавних површина у граду.

Наредбом коју је потписао начелник општине Соколац Милован Бјелица позивају се сви грађани, предузећа, самосталне занатске, угоститељске и трговачке радње, јавне и друге установе, школе, болнице, обданишта, мјесне заједнице, удружења грађана и заједнице етажних власника да учествују у акцији прољећног чишћења и уређења јавних и других површина на подручју Сокоца.

Циљ акције је заштита животне средине, те стварање услова да околина буде здрава, као и естетско уређење Сокоца, који након зимског периода одаје слику запуштеног и несређеног насеља, наводи се у наредби.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име