На састанку који је јуче одржан у Министарству за људска права и избјеглице БиХ у Сарајеву, конкретизован је договор, који је постигнут 21.августа прошле године приликом посјете министра Едина Рамића општини Соколац.

Тада је са начелником Милованом Бјелицом и сарадницима разговарано о изналажењу рјешења за реализацију инфраструктурних пројеката, у подручјима општине гдје је насељена повратничка популација.

У циљу реализације договора како да се боље комуникацијски повежу Олово и Соколац, због потребе за привредном сарадњом, као и због оживљавања насеља у којима живи повратничка популација, на састанку је договорено да Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине подржи активности које проводи општина Соколац на санацији локалне путне мреже, тако што ће финансирати изградњу асфалтног пута у дужини од једног километра на релацији Крушевци-Ишерић Брдо.

Приликом посјете министра Рамића општини Соколац (21.август 2017.)

– У претходном периоду аплицирали смо за изградњу пута од Кнежине према Олову, тј. од мјеста Мангурићи до Ишерић Брда. Постоји још путних праваца које би требали да ријешимо, али ово је сада приоритет. Општина Соколац је увијек спремна за сарадњу и наставићемо у том правцу како би побољшали квалитет живота на подручју општине Соколац – рекао је након састанка начелник Бјелица.

Провођење осталих активности на асфалтирању комплетне путне дионице подржаће Министарство за избјегла и расељена лица Федерације БиХ, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, општине Соколац и Олово и један број општина Кантона Сарајево.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име