За нешто мање од мјесец дана ходочасници ће се још једанпут окупити и отићи на поклоничко путовање, да се поклоне Светим моштима Василија Острошког. Ходочашће од Сокоца до Острога већ је прерасло у традицију, тако да се ове године организује десето, јубиларно путовање под Свете стијене манастира.

Како кажу организатори и творци идеје Дејан Елез и Младен Цвијетић, у току су припреме за овогодишње путовање. Већ је пријављено петнаестак учесника.

– Прије десет година на ходочашће први пут са мном су кренули Дејан Елез и Бранимир Боровчанин. Ненадано овај поход постао је традиција. Задовољство ми је што је наша идеја потрајала читаву деценију и што сваке године све више људи одлучује да крене са нама, казао је Цвијетић.

Према ријечима Дејана Елеза, једног од организатора већ је пријављено петнаестак учесника.

– Ове године је мали јуилеј нашег ходочашћа. Десето путовање неће имати логистичку подршку. Сви учесници који крену са нама на поклонички пут мораће на себи да носе сву пратећу опрему, вреће за спавање, храну и воду, тако да ће путовање бити нешто теже у односу на претходне године. До сада се пријавило петнаестак учесника. У Рогатици ће нам се придружити три путника. Међу пријављенима су и три дјевојке. Трудићемо се да им кроз наша досадашња искуства пут учинимо што је могуће лакшим, истакао је Елез.

На Ђурђевдан, 6. априла, испред Храма Светог пророка Илије ходочасници ће рано ујутру кренути на своје десето путовање манастиру Острог. Под острошко стијење планирано је да стигну 11. маја, гдје ће дочекати празник великог светитеља и чудотворца Светог Василија Острошког.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име