У сусрет хришћанском празнику Васкрсу, Установа за културу „Перо Косорић“ Соколац данас је организовала креативну радионицу „Васкршња чаролија“. Учесници радионице била су дјеца предшколског и школског узраста. Имали су прилику да покажу своју креативност у изради празничних честитки, паноа са васкршњим мотивима, прављењу васкршњих корпица и фарбању јаја.

Директорица Установе Ирена Шућур казала је да је ово традиционална радионица, коју сваке године организују током васкршњих празника.

– Дјеца користе разне технике украшавања. Уз дружење и игру данас су имали прилику да оплемене наш простор васкршњим мотивима и тако свима нама уљепшају долазеће празнике. И ове године радионицу посвећену Васкрсу организовали смо уз помоћ организације „World Vision” , која је донирала сва неопходна средства, од васкршњих јаја, прибора, слаткиша и освјежења за дјецу, истакла је Шућур.

Ученице Александра Јакшић и Милица Савчић уживале су у данашњем дружењу. Како кажу ово је прилика да испоље своју машту, али и да обрадују своје чланове породице скромним, али од срца спремљеним доровима.

Васкрс је празник љубави и мира, вријеме када се заборављају ружне мисли и дјела, када људи пружају једни другима руку помирења, с традиционалним поздравом „Христос васкрсе” и „Ваистину васкрсе”. Ову поруку на крају дружења упутили су и најмлађи учесници радионице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име