Фирма “Хамдо груп” која ради у закупљеним производним погонима “Нове Романије” на Сокоцу почеће са примарном и финалном производњом средином марта, како је и најављено почетком ове године, а четврта и посљедња рата заосталих обавеза из претходног периода према радницима “Нове Романије” биће измирена до 10. марта.

Извршни директор за производњу у овој фирми Петко Вукојичић рекао је Срни да фирма измирује своје обавезе и да је исплатила плате запосленим радницима за фебруар.

“Фирма `Хамдо груп` је до сада издвојила више од 1.500.000 КМ на име заосталих обавеза према радницима `Нове Романије`”, навео је Вукојичић.

Према његовим ријечима, након уплате уговорених обавеза према радницима, фирма ће уплатити заостале обавезе према фондовима, повезати радни стаж и измирити обавезе према Пореској управи Републике Српске.

Вукојичић је рекао да се у протекла два-три мјесеца радило на припреми производних погона у примарној и финалној преради дрвета и да је сада све спремно за нови почетак.

“У завршној је фази монтажа шест сушара и једне парионице, вриједних више од 400.000 КМ, укупног капацитета 700 метара кубних резане грађе за финалну прераду”, навео је Вукојичић, додајући да су лоши временски услови у протекла два мјесеца онемогућили прорез грађе и друге послове у преради дрвета.

Према његовим ријечима, фирма ће у финалном погону средином марта почети израду греда, прозора, врата и осталих финалних производа, а из тог круга се неће отпремати сирова резана грађа.

“Све што обезбиједимо на стоваришту за грађу биће прерађено у овим погонима и то је позитивна страна нашег труда и рада на припеми производње”, рекао је Вукојичић.

Уговору о закупу производних погона на десет година, између Акционарског друштва за прераду дрвета “Нова Романија” и фирме “Хамдо груп” Соколац склопљен је 19. септембра 2017. године, а закупац се обавезао да ће у првој години запослити око 100 радника.

4 КОМЕНТАРА

  1. Navijam za Hamda,samo me strah da naši drvoprerađivači ostanu bez radne snage i da će im to biti najveći problem.Ovo se čekalo 25 godina i ako bude kakvih opstrukcija narod će stati iza Hamda.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име