Дана 13.09.2017. године представници Групације Свјетске баке посјетили су Општину Соколац и разговарали са начелником г. Милованом Бјелицом и његовим сарадницима о резултатима провођења пројекта LIFE у Општини Соколац посебно искуствима у примјени унапријеђеног система комуникације између јавног и приватног сектора, која се осликава кроз успјешан рад Економског форума Општине Соколац, раду фокус група, те редовним ажурирању Е-регистра прописа, који је за годину дана провођења имао преко 40.000 јединствених посјета привредника и грађана ове општине.

Начелник Бјелица се захвалио Групацији Свјетске банке и Британској амбасади на техничкој помоћи кроз Пројекат привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу „LIFE“, који је помогао општинској администрацији да поједностави своје административне процедура код издавања дозвола, сагласности и одобрења, јер се у пракси показало да управо начин прибављања предметне документације највише одбија инвеститоре.

Сарадња са Групацијом Свјетске банке и Британском амбасадом на реализацији пројекта LIFE веома је значајна за Општину и њене привреднике и грађане, те један у низу доказа наше отворености за сарадњу са међународним партнерима.

Пројектом LIFE Групација Свјетске банке и Британска амбасада у БиХ пружају техничку подршку локалним властима БиХ у јачању њихове конкурентности, подстицању раста приватног сектора кроз смањење административних и парафискалних оптерећења за привреду, те повећању транспарентности досљедном примјеном прописа у циљу привлачења нових и одржавању постојећих инвестиција а Општина Соколац је приступила пројекту LIFE крајем 2015. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име