У Сарајевском хотелу Хиллс на Илиџи јуче је одржана промоција мировних активности младих, која је окупила преко двије стотине учесника из УСАИД-овог мировног пројекта ПРО-Будућност, који дјелује у 61.локалној заједници у Босни и Херцеговини.

Циљ догађаја је представљање резултата постигнутих кроз активност за младе – мале грантове ПРО-Active – који су били намијењени неформалним групама младих из заједница у којима дјелује пројекат ПРО-Будућност, на пољима унапрјеђења инфраструктуре, образовања, културе, спорта, медија, заштите околине и другим.

Кроз ПРО-Active је укупно подржано преко 130 грантова, вриједних преко 260.000 КМ, од којих је корист имало преко 14.000 грађана у 35 заједница, у свим регијама земље.

Међу подржаним била су и три пројекта која су реализована на подручју општине Соколац, а то су: „Мировни одмор у природи“ , Спортско-едукативно дружење „Играјмо заједно“ и “ Путујмо заједно, упознајмо различитости „, који су потврда активизма младих у правцу доприноса помирењу и изградњи мира у заједници.

Испред Радне групе за младе из општине Соколац, конференцији су присуствовале начелница Одјељења за локални развој Тијана Ђокић и стручни сарадник за правне и административне послове у Скупштини општине, Јелена Поповић.

Начелница Одјељења за локални развој истакла је да су овакви пројекти показатељ колико су млади битан носилац развоја цијелог друштва због чега донатори овој популацији поклањају подршку, а на младима је да своје потенцијале каналишу кроз позитивне облике понашања и преузму одговорност за будућност.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име