Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић позвао је грађане сарајевско-романијске регије да свечано дочекају и присуствују устоличењу новоименованог митрополита дабробосанског Хризостома 2. септембра на Сокоцу и 3. септембра у Сарајеву.

Наводећи да су то историјски датуми за Епархију, Вуковић је позвао грађане да широког срца и отворене душе дочекају митрополита Хризостома, јер је то догађај деценије за Српску православну цркву.

Поздрављајући окупљене у порти Храма Светог Георгија на Равној Романији, поводом обиљежавања 15 година од освештања овог манастира, Вуковић је захвалио свима који су омогућили да Храм буде подигнут и да добије трајну историјску вриједност за Равну Романију и цијелу регију.

„Због тога данас, уз захвалност свима, честитам јубилеј 15 година од освештања манастира, који је посебан и по томе што су у њему исписана имена 3.700 бораца ове регије који су дали животе за Републику Српску“, навео је Вуковић.

Свечаности обиљежавања Дана манастира на Равној Романији присуствовали су свештенство Српске православне цркве, министар за спољну трговину и економске односе БиХ Мирко Шаровић, предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, градоначелник Бијељине Мићо Мићић, начелник општине Соколац Милован Бјелица, представници општина Града Источно Сарајево, борачких организација и велики број грађана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име