Редовни професор Пољопривредног факултета Универзитета у Београду Мићо Младеновић одржаће сутра стручно предавање за пчеларе више удружења романијске регије.

„Предавање професора Младеновића добро ће доћи пчеларима наше регије, поготово што је 2016. била најлошија по приносу меда у посљедњих 20 година“, рекао је секретар Удружења пчелара „Гласинац“ Славиша Кнежевић.

Према његовим ријечима, поједини пчелари на ширем подручју романијске регије претрпјели су значајне губитке друштава и током ове зиме, због веома ниске температуре и великог броја „ледених дана“, када се жива у термометру данима задржавала око 10 степени испод нуле, а повремено спуштала и више од 20 испод нуле.

Прије предавања, на скупштини Удружења пчелара „Гласинац“ биће разматран извјештај о раду овог удружења у 2016. и програм рада за 2017. годину.

Пчелари „Гласинца“ на годишњој скупштини очекују госте – пчеларе више удружења романијске регије и братског Друштва пчелара „Саво Поповић“ из Ариља.

Удружење пчелара „Гласинац“ Соколац основано је 2002. године и једно је од најактивнијих у Републици Српској.

Удружење броји 120 чланова са 3.000 пчелињих друштава. Дјелује на подручју општине Соколац, а територијално је увезано са свим пчеларским удружењима романијске регије.

Годишња скупштина Удружења пчелара „Гласинац“ почиње сутра у 10.00 часова у просторијама Акционарског друштва „Романијапутеви“ у Подроманији, код Сокоца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име