Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Граничној полицији БиХ недостаје кадрова.

Из ове полицијске агенције наводе да улажу све напоре како би попунили упражњена мјеста.

Посебно када је ријеч о полицијским службеницима, којих у овом тренутку недостаје 663. У посљедњих годину расписано је и реализирано неколико конкурса за нове кадете и одобрен је њихов пријем – каже Франка Вицан-Бошковић, портпарол Граничне полиције БиХ за Аваз.

У оквиру XИ класе радни однос засновала су 22 кадета у чину млађи инспектор, а 98 у чину полицајац. Вицан-Бошковић наглашава да су у току безбједносне провјере за пријем XII класе кадета – 120 у чину полицајац и 25 у чину млађи инспектор.

Упућен захтјев

– Ускоро ће се расписати конкурс за XIII класу с укупно 150 кадета, Савјет министара БиХ је одобрило и пријем кадета XИВ класе и 150 полицајаца, те је упућен захтјев надлежним тијелима за расписивање конкурса за XВ класу кадета. Смјена је генерација и свакако настављамо у континуитету расписивати нове конкурсе и запошљавати младе људе, у складу са законом, те чинимо све да се јачају кадровски капацитети Граничне полиције БиХ – наглашава Вицан-Бошковић.

Правилник на усвајању

У Граничној полицији БиХ очекују да ће ускоро бити усвојен и нови Правилник о унутрашњој организацији, који предвиђа укупно 2.895 полицијских службеника, што би значајно оснажило капацитете ГПБиХ. Након позитивних мишљења релевантних тијела Правилник је упућен Министарству безбједности БиХ, које ће га кандидовати на дневни ред Савјета министара БиХ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име