На Сокоцу је јутрос озваничен почетак радова на реконструкцији главне Улице цара Лазара и три попречне, за шта ће град Источно Сарајево и ова општина издвојити више од 1.380.000 КМ, речено је након потписивања уговора са извођачима радова.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је новинарима да је ова активност покренута у фебруару 2022. године приликом посјете предсједника Републике Српске Милорада Додика овој општини, када је договорена реконструкција заобилазнице на Сокоцу и укупно 2,5 километра улица у овом насељеном мјесту.

„Укупна инвестиција је 1.380.000 КМ са ПДВ-ом, град финансира са 1.000.000 КМ, а општина Соколац са 380.000 КМ, тако да ће ови радови ићи предвиђеном динамиком. Изабрани су одговорни извођачи радова и све је спремно за почетак“, нагласио је Бјелица.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је задовољство што су радови на саобраћајницама у ужем градском насељу данас званично почели.

Он је новинарима рекао да су извођачи радова предузећа „Долови“ и „Илиџа-путеви“, од којих очекује квалитетан и благовремен завршетак радова.

„Није први пут да град Источно Сарајево подржава овакве радове. Власти се мијењају, али градска управа је увијек подршка свим својим општинама“, додао је Ћосић.

Он је напоменуо да је град Источно Сарајево и раније помагао реконструкцију саобраћајница на Сокоцу, те да је средствима града реконструисана Улица 9. јануар.

Почетку реконструкције присуствовао је и директор ШГ „Романија“ Соколац Страхиња Башевић али се не зна у ком својству је он данас присуствовао почетку радова.

Бојо Боровина, власник предузећа „Долови“, једног од извођача радова, обећао је да ће све планирано, квалитет и динамика радова, бити испоштовани и прије задатог рока, те да ће радови бити завршени за 30 дана, иако је планирано до 12. децембра.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име