У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује појачан интензитет саобраћаја на путевима и граничним прелазима с обзиром да је сезона годишњих одмора и викенд, а због великих врућина из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују максимално опрезну и спорију вожњу, као и прављење чешћих пауза током дужих путовања.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Вршани-Бијељина и Доња Буковица Вршани, Бродар-Вишеград у тунелима “Цера три” и “Строгоник”, Међеђа-Бродар у тунелу “Котва два”, Добро Поље – Миљевина у тунелу “Сијерачке стијене”, у тунелу Трговишта на дионици Бродар – граница Републике Српске и Србије.

Због радова на коловозу режим саобраћаја измијењен је и на магистралним дионицама Хан Пијесак два – Соколац, Брод на Дрини /Фоча/- Хум /Шћепан Поље/, као и на правцу Руданка-Добој ради укључивања и искључивања са терена механизације која је нагажована на изградњи ауто-пута на коридору “Пет це” од моста Руданка, укључујући мост до тунела “Путниково брдо два”.

Режим саобраћаја измијењен и на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице због радова, као и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Измјена режима одвијања саобраћаја на снази је и на регионалном путу Теслић три – ентитетска граница /Подјезера/ због реконструкције водоводног цјевовода.

Једном коловозном траком саобраћај се због радова одвија на магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, на дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина, на магистралном путу Саставци-Устипрача због оштећења моста, те на регионалном путу Укрина – Горња Вијака због активираних клизишта.

Саобраћај је успорен на магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, те на регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова.

Повремене обуставе саобраћаја због минерских радова на снази су на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина, у кањону ријеке Бистрице, од 7.00 до 16.00, те на дионици регионалног пута Добој-Модрича у мјесту Костајница, град Добој.

У ФБиХ због санације коловоза на дионицама магистралних путева Витез-Травник и на улазу у Жепче измијењен је режим саобраћаја. Због изразито фреквентне дионице, на мјесту радова формирају се дуже колоне возила у оба смјера.

Минерски радови актуелни су до 16.00 на улазу у Босанску Крупу из правца Бихаћа, а на снази су петнаестоминутне обуставе саобраћаја.

Санациони радови актуелни су на магистралним путевима Кладањ-Власеница, Прозор – Горњи Вакуф/Ускопље, Фоча-Устиколина и Олово-Семизовац.

На граничним прелазима Изачић, Велика Кладуша, Доња Градина, Градишка и Орашје дуга су чекања на излазак из БиХ, а у формирању је колона возила и на прелазу Козарска Дубица, такође на изласку из земље.

На осталим прелазима задржавања засад нису дужа од 30 минута.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име