Радови на реконструкцији Улице Цара Лазара и три попречне улице у центру Сокоца почеће у понедјељак, 19. августа, за шта ће бити потребно 1.380.000 КМ, рекао је данас Срни градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Он је истакао да ће, раније постигнутим договором, град Источно Сарајево обезбиједити 1.000.000 КМ, а општина Соколац 380.000 КМ.

Међутим, Страхиња Башевић његов партијски колега и неизбаждарени директор Шумског газдинства „Романија“ данима путем својих плаћеничких порталоида и друштвених мрежа пласира нове бруталне лажи, којима жели обманути грађане и како тако дочепати се гласова за предстојеће локалне изборе, којих по задњем истраживању недостаје много.

Наиме, један од порталоида чији је главни уредник Башевићев шурак (В.С.) пласирао је вечерас вијест да ће се предстојећа реконструкција улица у Сокоцу извршити на иницијативу вође соколачког шумског картела.

Да подсјетимо, реконструкција наведених улица у Сокоцу договорена је још 9.фебруара 2022.године када је у радној посјети општини Соколац боравио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Фото: Бојан Д.Тошић

Он је тада истакао да ће на молбу начелника Бјелице, Дирекција за путеве Републике Српске рехабилитовати обилазницу око Сокоца са тротоарима и додатном траком на излазу, а да ће Град Источно Сарајево и општина Соколац издвојити средства за пресвлачење улица у Сокоцу, а ту вијест СРНЕ уредно је објавио портал „Соколац-срце Романије“.

Додик подржао пројекте општине Соколац

Сви ови договори, касније су дефинисани уговорима и споразумима општине Соколац, Града Источно Сарајево и ЈП „Путеви Републике Српске. Дакле, јасно је да неизбаждарени директор Башевић са овим пројектима општине Соколац нема додирних тачака осим што је послужио као статиста на састанку тог 9.фебруара 2022.године.

Додик и Бјелица о пројектима битним за општину Соколац

Иста ситуација је и са свим другим асфалтираним соколачким градским улицама у претходних мјесец дана – улици Миланка Витомира (несеље Јелен) и пут у насељу Балтићи према Пуховцу који су реконструисани у складу са споразумом општине Соколац и Дирекција за путеве, а који је одобрила Влада Републике Српске. На основу истог документа реконструисаће се и улица према насељу Лазе.

„Лаже себе, лаже свијет да ће асфалт донијети, НАШ ЛАЖОВ НОТОРНИ!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име