Не стишава се бура у Сокоцу. Иако изборна кампања званично није почела, ову општину у срцу Романије сада већ свакодневно потресају догађаји уз грубо кршење Изборног закона БиХ, праћени високим степеном криминала и корупције.

Као и свих претходних мјесеци у центру пажње је Страхиња Башевић, кандидат СНСД-а за начелника ове општине и директор Шумског газдинства „Романија“ Соколац. Овај пут поред њега, у главној улози нашао се и Драган Башевић звани Ешдаун иначе предсједник Општинске изборне комисије.

Наиме Страхиња Башевић је новцем јавног предузећа јуче извршио асфалтирање путног правца од Кусача преко Подгајева до Башевића у дужини од 499 метара, укупне вриједности 55.980 КМ. Као и у многим другим случајевима, и ова дионица пута је подручје на којем нема шуме нити се категорише као шумски камионски пут, што значи да се ради о злоупотреби службеног положаја, криминалу и корупцији.

Колико кошта Ешдаунова лојалност?

Чак и да занемаримо ту чињеницу да је пут асфалтиран мимо свих закона и прописа, ријеч је о сокаку према кући Драгана Башевића, предсједника Општинске изборне комисије. Да подсјетимо, у предвечерје општих избора 2022.године предсједник ОИК-а Соколац купио је нови аутомобил који и данас користи, а та пракса богаћења у изборној кампањи наставља се и ових дана како нам се ближе нови избори.

Ако се на то дода и да ове активности представљају грубо кршење Изборног закона Босне и Херцеговине, поглавље 7 – ПРАВИЛА ПОНАШАЊА У ИЗБОРНОМ ПЕРИОДУ, ПРЕУРАЊЕНА КАМПАЊА, а да Централна изборна комисија још увијек ништа не предузима, озбиљно се доводи у питање легитимитет изборног процеса који је пред нама.

Башевићи у озбиљним преговорима

Такође, носилац одборничке листе СНСД-а Ђорђе Радић по налогу предсједника ОО СНСД-а запослио је раније у Заводу за форензичку психијатрију Ану Ђурковић Башевић, супругу предсједника Општинске изборне комисије.

Из свега наведеног можемо јасно закључити да се предсједник Општинске изборне комисије у Сокоцу Драган Башевић у потпуности ставио у службу партије и братије окупљене око локалног СНСД-а и отуђене скупштинске већине. Или ли је вријеме да надлежни државни органи почну радити свој посао или овоме друштву више нема спаса!?

Партија и братија отела се контроли

Притисци на привреднике Сарајевско-романијске регије

Из добро поузданих извора, дошли смо до сазнања да Драган Башевић са начелником градског Одјељења за инспекцијске послове Града Источно Сарајево (са којим често одсједа по кафанама) врши притиске на привреднике Сарајевско-романијске регије (посебно на пословне партнере компаније Хифа), а о свему томе обавијештен је Љубиша Ћосић градоначелник Источног Сарајева.

По свим овим сазнањима контактирали смо начелника општине Соколац Милована Бјелицу за мишљење, који нам је само кратко рекао да ће о свему обавијестити надлежне органе и да очекује благовремену реакцију ЦИК-а.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sokolac srce Romanije (@sokolacsrceromanije)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име